فرانشایز (فرانشیز) چیست ؟

فرانشایز (فرانشیز) چیست ؟

 

فرانشایز (فرانشیز) چیست ؟

در این مقاله تلاش میکنیم تا بخشی از مزایای مدل فرانشایز در کسب و کار فعال را به شما دوست و همراه بیزنس وال ارائه کنیم. قطعا فرانچایز خوبی‌ها و مزایای بسیار زیادی دارد و در حوزه‌های کاری متفاوت به سبک‌های متفاوتی اجرا میشود. اگر در هرکدام از این موارد ابهامی برایتان وجود داشت خوشحال میشویم که با کارشناسان بیزنس وال تماس بگیرید تا بیشتر با یکدیگر صحبت کنیم..

 

 

۱. افزایش سرمایه بواسطه‌ی فرانشایز

با اطمینان میتوان گفت که امروزه یکی از مشکلات رایج برای راه اندازی کسب و کار جدید (راه اندازی بیزینس جدید) یا فرانچایز محدودیت یا عدم دسترسی به سرمایه‌ی مناسب است. کارآفرینان بسیاری هستند که اگر در رابطه با محدودیت‌ها و موانع موجود بر سر راهشان با آنها صحبت کنید اولین و بزرگترین عامل را سرمایه می‌دانند.

جالب است بدانید که راه اندازی یک کسب و کار با مدل فرانشایز میتوان این مانع موجود را بسیار ناچیز کرد. با روش فرانچایز میتوانید ریسک و خطر بدهی‌های گزاف و خرید و فروش سهام تا حد بسیار زیادی کمرنگ می‌شوند.

تصور کنید شرکتی تصمیم به واگذاری یکی از واحدهای خود دارد و فرد دیگری تصمیم به دریافت این واحد گرفته است. با یک قرارداد مناسب بین طرفین میتوان تعاملی را ایجاد کرد که شرکت مادر هزینه یا سرمایه‌ای بابت گسترش یا واگذاری پرداخت نکند اما در عوض شرایطی برای فرد ایجاد کند که اون نیز از پرداخت هزینه‌های بی‌مورد مصون باشد. به اینصورت میتوان سرمایه‌ی دو طرف را در امان نگه داشت و به سرعت آن را افزایش داد.

افزایش سرمایه با فرانچایز

افزایش-سرمایه-با-فرانچایز

۲. سرعت رشد کسب و کار آماده (بیزینس فعال) و توانایی رقابت با برندهای برتر بازار

یکی از بزرگترین دغدغه‌های صاحبان کسب و کارها و البته کارآفرینان این است که رقیبی آنها را کنار بزند. اینکه برندی پیدا شود که با ارائه خدمات بهتر و باکیفیت‌تر آنها را از بازار خارج کند. از جمله خوبی‌های فرانچایز این است که استرس و اضطراب کمتری به سراغتان خواهد آمد و پشتتان به برندی قدرتمند گرم خواهد بود.

شروع یک کسب و کار (شروع یک بیزینس) مستقل زمان، انرژی و هزینه‌ی بسیار زیادی میطلبد. ناگفته نماند که بعد از صرف این فاکتورهای مهم کار برندسازی شما آغاز میشود که تا گسترش و اصطلاحا جا افتادن این برند در بین عموم زمان بسیاری نیاز است.

نسبت به حوزه کسب و کاری که در آن قصد فعالیت دارید، ممکن است با شروع کسب و کار جدید به صورت فرانچایز وارد برندی شوید که عملا پرچمدار بازار است و بتواند بخشی از سهم بازار در گوشه‌ای از شهر یا کشور ایران را به شما اختصاص دهد.

همین اتفاق میتواند قابلیت و توانایی رقابتی شما را در چشم بهم زدنی جابجا کند. ممکن است مشتریانی بسیار زیاد، کارمندان و پرسنلی مشتاق برای همکاری و البته فرصت‌هایی استثنایی به سمت شما سرازیر شوند.

۳. مدیریت یکپارچه و با انگیزه

از ویژگی‌های دیگر فرانچایز کردن کسب و کارها این است که شما بخشی از یک سیستم منظم و یکپارچه میشوید. درست است که کسب و کار خودتان را دارید اما به عنوان بخش کوچکتر یک شرکت بزرگ موظف هستید بخشی از قوانین و آداب و رسوم شرکت را اجرا کنید.

از آنجایی که شرکت سالیان سال فعالیت کرده و در حوزه‌های متفاوت تجربیات بسیار زیادی کسب کرده است، قطعا برای سیستم مدیریت شما نیز پیشنهادات قابل توجهی ارائه خواهد کرد تا به سرعت سوار بر کار شوید و به اهداف از پیش تعیین شده دست یابید.

یکی از جذابیت‌های بودن در شرکتی بزرگ‌تر این است که برنامه‌هایی برای افزایش انگیزه و اشتیاق شما برای کار و فعالیت تعیین میکنند. بطور مثال دورهمی‌های جذاب، پلن‌های تشویقی و یا حتی ارائه راهکارهایی که حتما به افزایش اعتماد به نفس شما در کار کمک خواهند کرد.

مدیریت فرانچایز

مدیریت-فرانچایز

۴. درصد ریسک پایین

با توجه و شرایط و چهارچوبی که در مدل فرانچایز به شما ارائه می‌شود، و البته روند کاری که با این چهارچوب زیر نظر مدیریتی یکپارچه در پیش میگیرد عملا درصد ریسک شما کاهش پیدا میکند. البته مواردی نیز مشاهده شده که فرد سیستم مدیریتی خود را پیاده سازی کرده و با چالش‌هایی نیز روبرو شده است.

البته شمایی که قرار است در قالب فرانشایز کاری را شروع کنید طبیعتا هزینه‌هایی را باید صرف این کار کنید و نسبت به قرارداد مسئولیت بخش عمده‌ی کار با شما خواهد بود.

در ضمن اگر کمی از آنسوی سکه به ماجرای فرانشایز نگاه کنیم متوجه می‌شویم که کسانیکه که بخش از فعالیت شرکت خود را در قالب فرانچایز به دیگری واگذار میکنند هم از درصد ریسک بسیار پایینی برخوردار میشوند.

تصور کنید که شما یک برند بزرگ هستید و اقدام به جذب نمایندگی میکنید. نماینده‌ی شما موظف است در چهارچوب قرارداد خود اقدام به تهیه محل، تهیه وسایل، ابزار آلات و پرنسل مورد نیاز کند. عملا هیچ هزینه‌ای نکرده‌اید غیر از خرجی که از برندتان میکنید. پس هر دو طرف قرارداد عملا از این معامله سود خواهند برد.

۵. حذف مدیریت خرد و پرداختن به مدیریت کلان

شرکتی که تصمیم به واگذاری یکی از واحدهای خود در قالب فرانشایز میگیرد، مسئولیت‌هایی را به فرد مسئول یا مدیر آن واحد نیز میدهد. بطور مثال شرکت مادر قرار نیست روزانه و وقت و بی وقت سرکشی کرده و به کوچکترین مسائل داخلی آن واحد رسیدگی کند.

در چنین شرایطی مدیریت شرکت به مدیریت کلان خود خواهد پرداخت و مدیریت خرد را به مدیر واحد واگذار میکند. البته خط و مشی کلی شرکت هنوز به عهده‌ی شرکت اصلی خواهد بود.

رشد کسب و کار (رشد بیزینس) با نمایندگی فرانچایز

رشد-کسب-و-کار-رشد-بیزینس-با-داشتن-فرانچایز

از دیگر مزایای فرانشایز (فرانشیز)

از دیگر مزایای فرانچایز در تمامی سطوح و بخش‌های یک شرکت یا سازمان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ایجاد و افزایش خلاقیت
  • افزایش امنیت و حاشیه سود برای طرفین
  • افزایش سطح آگاهی و دانش کارکنان
  • افزایش سطح خدمت رسانی
  • ارزش آفرینی درون سازمانی و برون سازمانی
  • دریافت پشتیبانی و حمایت در مراحل مختلف

فرهنگ و مدل فرانشایز (فرانشیز) کسب و کار در ایران چگونه است؟

این حقیقت که در مدل و فرهنگ ایرانی فرانچایز باورهای نادرستی ترویج یافته را نمیتوان کتمان کرد. اینکه با یک قرارداد رسمی عضوی از یک سازمان بزرگ شویم و به تعهداتی پایبند بمانیم که از آنها دلخوشی نداریم و گهگاه دست و بالمان را میبندند. اینکه کسی یا شرکتی خط و مشی کلی کارمان را تعیین کند و بگوید چطور و چگونه بخریم و عرضه کنیم و بفروش برسانیم.

دروغ نیست اگر بگوییم که ایرانی‌های از قدیم نگاه خوبی به شریک یا همکار تجاری خود نداشته‌اند، و همیشه ترجیح میدادند به تنهایی کاری را شروع کنند و آقای خود و نوکر خود باشند. البته این باورهای نادرست تقریبا در تمامی دنیا وجود دارند و مختص کشور عزیز ما ایران نیستند.

شاید باورهای غلط و سنتی در خصوص فرانچایز در ایران بسیار زیادتر از آنچه اشاره کردیم باشد، اما باید بدانید که جهان و تمامی کسب و کارهای آماده در آن در حال گسترش هستند و بخش عمده‌ای از این گسترش بواسطه فرانچایز اتفاق خواهد افتاد.

بیزنس وال و فرانشایز ایرانی

بیزنس وال اولین و تنها وب سایت رسمی ایرانی است که همراه با مجموعه مشاورین متخصص در حوزه های مشاوره کسب و کار (مشاوره بیزینسی)، مشاوره اقتصادی، مشاوره مدیریت، مشاوره مالی، مشاوره حقوقی، مشاوره بازاریابی  و سایر مشاوره ها در حوزه کسب و کار و فرانشایز (فرانشیز) فعالیت میکند.

اگر قصد خرید یا فروش فرانچایز را دارید و به حوزه‌ی کاری خاصی علاقمند هستید نگران نباشید. در هر شرایطی که باشید میتوانید روی کمک بیزنس وال حساب کنید. کافیست با ما تماس بگیرید.