نکات مهم خرید کسب و کار فعال (خرید بیزینس آماده) و فرانشایز

نکات مهم خرید کسب و کار فعال (خرید بیزینس آماده) و فرانشایز

نکات مهم خرید کسب و کار فعال (خرید بیزینس آماده) و فرانشایز

در این مقاله قصد داریم تا شما را با نکات مهم خرید کسب و کار و فرانشایز (فرانشیز) آشنا کنیم.

 

 

اگر علاقه‌ی بسیار زیادی به کارآفرینی و شروع یک کسب و کار آماده (شروع یک بیزینس فعال) جدید دارید، به شما تبریک میگویم! زیرا به مقاله‌ی درستی مراجعه کرده‌اید. راستی شما قصد راه‌اندازی یک ایده جدید دارید یا اینکه میخواهید ایده‌‌ها و کسب و کار دیگران را بخرید؟ پاسخ شما هرچه باشد بنظرم خواندن این مقاله را نباید از دست بدهید.

در کشور ما ایران هنوز فرهنگ خرید یک فرانشایز، کسب و کار آماده (خرید بیزینس فعال) یا حتی ایده آنگونه که باید جا نیفتاده و هنوز راه بسیار زیادی برای آموزش و فرهنگ‌سازی این مسائل در پیش داریم. اما خوشبختانه بیزنس وال در وبلاگ آموزشی خود اقدام به اطلاع رسانی و آموزشهای لازم کرده است. پس جای نگرانی نیست و کافیست با بیزنس وال همراه باشید.

شاید شروع یک کسب و کار جدید با بودجه مالی بسیار کمی امکان پذیر باشد، و از طرف دیگر خرید یک کسب و کار فعال  در ابتدای راه مخارج بسیار زیادی به شما تحمیل کند، اما با بررسی شرایط و مشورت با یک فرد باتجربه میتواند در انتخاب شما اثرگذار باشد.

هرشخص یا موسسه و شرکتی که تصمیم به خرید یا فروش فرانشایز یا کسب و کار آماده میگیرد علاوه بر آرزوها و اهدافی که در سر دارد قطعا اهداف و نیت مالی نیز برای خود دارد.

در شرایطی که اصطلاحا باید دست به عصا پیشروی کرد باید تدابیری اندیشید که درصد ریسک انتخاب خود را تا حد امکان کاهش دهیم و از طرفی درصد موفقیت را تا جاییکه میشود افزایش دهیم.

اگر به دنبال خرید یک کسب و کار فعال (خرید بیزینس آماده) یا فرانچایز هستید توصیه میکنم نکات ارزشمندی که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد را حتما در انتخاب‌ها و تصمیم‌هایتان لحاظ کنید.

 

خرید فرانچایز (خرید بیزینس) در بیزنِس وال

خرید-فرانچایز-خرید-بیزینس-در-بیزنِس-وال

دلایل فروش صاحبان کسب و کارها (صاحبان بیزینس) در ایران چیست؟

به جرات میتوان گفت که تصمیم فروش فرانشایز یا فروش کسب و کار مستقل اصلا ساده و پیش‌پا افتاده نیست. تصمیم برای فروش میتواند به دلایل کاملا متفاوتی گرفته شود. یا اینکه متاسفانه برای پنهان کردن دلیل اصلی میتوان بهانه‌های بسیار زیادی به خریدار اعلام کرد.

دقت داشته باشید که باید کاملا واقعگرایانه با این مسئله روبرو شوید و اجازه ندهید که حرف‌های دیگران و اطرافیان در انتخاب شما تاثیرات مخرب ایجاد کند. با یک کارشناس خوب و بی‌طرف مشورت کنید و تمام جوانب کار را در نظر بگیرید.

موارد زیر میتوانند بزرگترین دلایل یا حتی بهانه‌های فروش یک کسب و کار باشند که دانستن آنها لازم است اما لطفا تصمیمات خود را بر پایه‌ی آنها بنا نگذارید:

صاحب کسب و کار یا صاحب فرانشایز ممکن است به شما بگوید که :

۱. ورشکسته شده و به زیان‌دهی رسیده‌ام. دیگر پولی برای ادامه ندارم و میخواهم با فروش این کسب و کار و باقی مانده پولم به زندگی‌ام ادامه دهم و بدهی‌های خود را پرداخت کنم.

۲. میخواهم بازنشسته شوم و با خانواده‌ام وقت بگذرانم. آنقدر کار کرده‌ام که دیگر کافیست و باید خانواده‌ام را در اولویت اول زندگی قرار دهم.

۳. از این شهر و این موقعیت خسته شده‌ام و قصد مهاجرت دارم. اینجا دیگر جای کار نیست و دلم برای خانواده‌ام تنگ شده است. یا اینکه نوسانات ارز و دلار باعث شده به فکر مهاجرت بیفتم.

۴. از این کار خسته شده‌ام و به دنبال یک کسب و کار بهتر (بیزینس بهتر) هستم.

۵. یک فرصت و موقعیت بهتر به من پیشنهاد شده که برایم سوددهی بیشتری دارد.

۶. با شریک کاری‌ام مشکل دارم.

۷. و …

تصمیم بگیرید! به دنبال چه نوع کسب و کاری هستید؟

اولین گامی که پیش رو دارید این است که بدانید حوزه‌ی کاری که به آن علاقه دارید چیست و میخواهید چه نوع کاری را انتخاب و انجام دهید. از آنجاییکه تصمیم بسیار بزرگی باید بگیرید حتما مشورت با بیزنس وال را در اولویت‌های خود قرار دهید. اما قبل از درخواست مشاوره کسب و کار ادامه مطلب را از دست ندهید:

موقعیت مکانی کسب و کار :

دقت داشته باشید که موقعیت مکانی آن کسب و کار در آینده‌ی شغلی شما تاثیر بسزایی خواهد داشت. بطور مثال باید بدانید که شخصا توانایی مهاجرت به منطقه، شهر یا کشور دیگری را دارید یا خیر؟

موارد بسیار زیادی را تجربه کرده‌ایم که شخص میبایست بخاطر مسائل خانوادگی در نزدیکی خانه و محل سکونت خود کاری را راه‌اندازی میکرد اما یک اشتباه و انتخاب نادرست باعث شده بود با چالش‌های بسیار زیادی روبرو شود.

درضمن توجه داشته باشید که موقعیت مکانی میتواند در هزینه‌ها و سایز مسائلی همچون پرسنلی که نیاز دارید و موارد مشابه تاثیر مستقیمی داشته باشد. یا اینکه بد نیست بدانید مکان‌هایی وجود دارند که از پرداخت مالیات معاف هستند.

اندازه و حجم کار :

به دنبال یک فرانچایز کوچک یا کسب و کار (بیزینس) نوپا هستید یا آنقدر پول، سرمایه و حوصله دارید که یک بیزنس بزرگ‌تر را خریداری و مدیریت کنید؟ اندازه و حجم کاری که باید در طول روز انجام دهید یکی دیگر از موارد مهم هنگام خرید یک کسب و کار است.

حوزه‌ی کاری :

ممکن است شما نیز جزء معدود افرادی باشید که شخصیتی چند بعدی دارند و با علاقه‌ی بسیار زیاد در چند حوزه‌ی کاری متفاوت مشغول به فعالیت هستند، و از طرفی هیچ ترسی برای ورود به یک صنعت یا کسب و کار جدید(بیزینس جدید) را ندارند.

اما توصیه بیزنس وال این است که حوزه‌ای را انتخاب کنید که با علایق، تحصیلات و تجربیات شما همخوانی داشته باشند. درضمن یادتان باشد که اگر کاری را از سر علاقه و لذت انجام دهید یا اینکه بخاطر ناچاری و نبود گزینه‌های بهتر، عملا آینده و نتیجه‌های متفاوتی به شما خواهد داد.

نحوهی کار و فعالیت :

یکی از عواملی که باعث میشود صاحب یک فرانچایز یا حتی کسب و کار مستقل تصمیم به فروش بگیرید این است که یا ورشکسته شده و هزینه‌ای برای ادامه ندارد یا اینکه استراتژی و سبک کار و ادامه آن را نمیداند. ممکن است گزینه‌ی مناسبی را بیابید که با کمی تغییر وضعیت و رویه بتوان نتیجه‌ی قابل قبولی از آن گرفت. پس درست نیست که موفقیت یا شکست یک ایده یا کسب و کار را اولین و مهمترین فاکتور انتخاب خود قرار دهید.

سبک زندگی یا lifestyle: دوستی داشتم که به خاطر کسب و کارش مجبور بود مدام در سفرهای خارجی باشد و از این اتفاق کاملا ناراضی بود. از طرف دیگر دوست دیگری را به یاد می‌آورم که هنگامیکه به بیزنس وال مراجعه کرده بود به دنبال کسب و کاری بود که بتواند بواسطه آن به سفر و گشت و گذار برود. سبک زندگی شما و سبک کار کردن شما باید بشدت با یکدیگر مطابقت داشته باشند.

بطور مثال کسی که عادت به زود خوابیدن دارد نمیتواند تا ساعت ۳ صبح در محل کار خود بماند و کار کند. از طرفی در جامعه‌ی ایران که کاملا جمع‌گراست و خانواده نهاد اصلی آن است را نباید فراموش کرد. خانواده شما، یا اطرافیانتان در مورد سبک کاری شما چه میگویند؟

آیا فرانشایز یا کسب و کار مورد نظر باید رونق یافته باشد؟ یا کسب و کار غیر فعال؟

همانطور که در بخش چهارم یعنی نحوه‌ی کار و فعالیت گفتم، شیوه برخورد و مدیریت هرشخص یا هر شرکتی با شرایط میتواند کاملا متفاوت باشد. ممکن است یک کسب و کار غیر فعال با یک مدیریت جدید و تازه نفس آنقدر جان بگیرید که هیچ کسب و کار رونق یافته‌ای توان رقابت و مقابله با آن را نداشته باشد.

خرید کسب و کار (خرید بیزینس) یا فرانچایز رونق یافته

خرید-کسب-و-کار-خرید-بیزینس -یا-فرانچایز-رونق-یافته

سیستم سازی در بیزینس و داشتن رویه‌ی درست و اصولی در برخورد با چالش‌های متفاوت و تبدیل آنها به فرصت‌های طلایی میتواند آینده یک کسب و کار را تبدیل به آرزوی دیگران کنند. در ادامه مطلب این چند نکته‌ی بسیار مهم برای خرید کسب و کار را از دست ندهید:

  • به دنبال موقعیت‌ها و پتانسیل‌های مناسب باشید
  • با یک کارگزار خوب مانند بیزنس وال مشورت کنید
  • هنگام خرید تمامی جوانب کار را بررسی کنید
  • تهیه بودجه لازم برای خرید یک فرانچایز یا کسب و کار
  • پیش نویس توافق‌نامه یا قرارداد نهایی

 

جهت ثبت کسب و کار آماده خود می توانید در صفحه فروش کسب و کار سامانه بیزنِس وال اقدام به درج رایگان آگهی کسب و کار خود کنید. در صورتی که سرمایه گذار یا خریدار بیزینس فعال هستید نیز می توانید از طریق تکمیل فرم سرمایه گذاران از فرصت های ویژه خرید کسب و کار فعال با خبر شوید.

همچنین برای دریافت مشاوره در زمینه های مشاوره کسب و کار ،مشاوره اقتصادی، مشاوره مدیریت ، مشاوره مالی در حوزه کسب و کار، مشاوره حقوقی تجاری و سایر مشاوره های مرتبط در این زمینه با شماره واتساپ با ما در ارتباط باشید.