5 گام اساسی قبل از فروش کسب و کار (فروش بیزینس)

5 گام اساسی قبل از فروش کسب و کار (فروش بیزینس)

5 گام اساسی قبل از فروش کسب و کار (فروش بیزینس)

در این مقاله قصد داریم تا 5 گام اساسی قبل از فروش کسب و کار (فروش بیزینس) را با یکدیگر مرور کنیم. اگر شما نیز قصد فروش کسب و کار یا بیزینس خود را دارید حتما با ما همراه باشید.

گام نخست-ابتدا تصمیم بگیرید که قصد شما از فروش کسب و کار چیست؟

دلایلی که معمولا صاحبان هر کسب و کار موفق بدین منظور ارائه می دهند متفاوت است. شاید بعضی از آنها ادعا کنند که روز بدی را تجربه کرده اند. شاید هم  بگویند که از این کار خسته شده اند و قصد خرید کسب و کار جدید را دارند. شاید  هم فکر می کنید که نیاز به تغییر در دارید.

شاید یکی از دلایلی که شما را فروش کسب و کارتان سوق داده است دلایلی از جمله بیماری و خستگی از روند کار باشد. باید به این نکته اذعان کنیم که در نهایت خرید و فروش کسب و کار به هر دلیلی که صورت گیرد یکی از دلایل و اهداف آن به انگیزه های رفاهی فرد مربوط می شود. البته صاحبان مشاغل برای فروش کسب و کار خود دلایل دیگری هم ارائه می دهند که به عنوان مثال ایجاد کسب و کار جدید یا خرید بیزینس جدید یک از این موارد می باشد.

در مواردی هم صاحبان این مشاغل در پی سرمایه گذاری موفق در سایر زمینه ها بوده و بنابراین به منظور خرید کسب و کار جدید نیازمند جذب سرمایه مناسبی هستند. اصولا شما به هر دلیلی که قصد فروش کسب و کار یا به اصطلاح فروش بیزینس خودتان را داشته باشید لازم است ابتدا بدین منظور تصمیم گیری کنید.

 

دلایل فروش کسب و کار چیست ؟

دلیل_فروش_کسب_و_کار_فروش_بیزینس_بیزنس_وال

 

گام دوم- تصویری از منابع مالی خودتان به منظور فروش کسب و کار  موفق ارائه دهید

در این مورد حسابداری و مدیریت امور مالی از حساسیت ویژه ای برخوردار است. به عبارت دیگر  ارائه صورت حساب های مالی مختلف که می تواند کارنامه و عملیات تجاری و مالی شما را به نمایش بگذارد از اهمیت ویژه ای در زمینه خرید و فروش بیزینس شما برخوردار است. هر چند بسیاری از اطلاعات مالی و حسابداری نیز وجود دارد که اصولا برای فروش کسب و کار شما چندان ضروری به نظر نمی رسد.

به عنوان مثال زمانی که مشتریان به منظور سرمایه گذاری موفق ترجیح می دهند تا از فروش کسب و کار شما منتفع شوند قطعا به ترازنامه و برخی از اطلاعات و داده های آماری در زمینه امور مالی و حسابداری نیاز پیدا خواهند کرد. این صورت حساب ها باید به گونه ای شفاف و واقعی ترسیم و ارائه گردد که انگیزه مشتری را برای خرید کسب و کار ما دو چندان افزایش دهد.

در واقع بعد از ارائه این مستندات و مدارک هیچ راه دیگری برای ارائه داده ها و اطلاعات مالی ندارید. حتی اگر درآمدی مازاد اضافه شده باشد نمی توانید آن را بهانه ای برای فروش کسب و کار خودتان و افزایش قیمت پیشنهادی قرار دهید. در واقع در شرایطی که شما در این زمینه صداقت به خرج ندهید فروش کسب و کار شما  نیز مختل خواهد شد و به احتمال زیاد شرکای شما هم در حین معامله حضور پیدا نخواهند کرد.

در اینجا به این نکته اشاره می کنیم که یکی از خدمات مشاورین کسب و کار و مشاورین مالی سامانه بیزنِس وال آماده سازی همین مدارک مالی برای کسب و کار شما و هم چنین تهیه طرح تجاری و تعیین قیمت کارشناسی برای کسب و کار شما می باشد.

 

فروش_کسب_و_کار_موفق_بیزنس_وال

فروش_کسب_و_کار_موفق_بیزنس_وال

 

 

گام سوم- پس از فروش کسب و کارتان خودتان را خارج از این دایره تصور کنید

سعی کنید پس از فروش کسب و کاری که داشته اید خودتان را خارج از چیزی که هستید فرض کنید. به عنوان مثال عملکردهای شرکت را در نظر بگیرید که دچار چه تغییراتی شده اند. همچنین به وضعیت فروش کسب و کار خودتان بیندیشید که پس از شما چه  وضعیتی خواهد داشت.

به عنوان مثال نیروی کار یا کارکنان چه اتفاقی برایشان خواهد افتاد. همچنین شاید پس از خروج از موقعیت شغلی خودتان در کانون توجه دیگران قرار بگیرید و به خصوص رقبا سعی داشته باشند تا موقعیت شما را در کسب و کار فعال دیگری که در پیش دارید متزلزل نمایند. در بسیاری موارد اگر شما مدیر کسب و کار خودتان باشید پس از فروش آن در واقع مدیر جدید فاقد سوددهی مناسبی بوده و حتی شاید برخی از کارکنان ترجیح دهند تا محیط کار را ترک کنند.

همچنین این روند به احتمال زیاد در کاهش مشتری های یک شرکت نیز تاثیر خواهد گذاشت. آنها انتظار دارند تا بعد از آن که  شما به فروش کسب و کار خودتان دست زدید فرد دیگری با همان تواناییهای شما جایگزین شود. در واقع آنها انتظار دارند تا فرد جدید غیر از مدیریت قوی بتواند مهارت های بیشتری را هم در این کسب و کار از خود نشان دهد. به عنوان مثال اگر زن و شوهری هر دو مدیریت مشترک یک کسب و کار آماده را بر عهده داشته باشند پس از خروج یکی از آنها بخشی از سرمایه علنا نصف می شود و به کسی می رسد که در همان مقام به عنوان مدیر شروع به کار می کند.

در واقع صاحبان کسب و کارهای مختلف قبل از فروش کسب و کار خود باید خودشان را در موقعیت ناظر قرار داده و همه چیز را تصور کنند تا بدانند آینده بیزینس آنها به کجا ختم خواهد شد.

 

تعیین قیمت کارشناسی فروش کسب و کار

قیمت_کارشناسی_فروش_کسب_و_کار_فروش_بیزینس_بیزنس_وال

 

 

 گام چهارم- از مشاوره کسب و کار کمک بگیرید

در صورتی که شما از یک مشاور و کارشناس مربوط به فروش کسب و کار بهره بگیرید قطعا نتیجه رضایت بخشی در انتظارتان خواهد بود. شما می توانید بدین منظور مشاور مربوطه را استخدام نمایید و از او در موارد مختلفی که فروش کسب و کار شما را به مسیر درست و  مورد نظرتان هدایت می کند مشاوره بگیرید.

این کار می تواند شما را از ریسک ها و مخاطرات خرید و فروش کسب و کار رهایی بخشیده و در کنار آن می توانید از وجود یک مشاور وفادار در کنار خودتان بهره بگیرید. در واقع این مشاور می تواند با دسته بندی و مرتب سازی اطلاعات سرمایه گذاران و خریداران، بهترین خریداران را  تعیین نموده و به شما معرفی نماید.

هدف از این مشاوره در واقع تطبیق دادن اصولی حق خریدار با فروشنده است. یک مشاور ضمن آن که کسب و کار شما و فعالیت هایتان را در این زمینه رصد می کند همچنین مناسب ترین و بهترین قیمت فروش کسب و کار را به شما پیشنهاد می کند و در این زمینه راهکارها و بازاریابی مناسبی را ارائه می نماید.

یک مشاور خوب همچنین شخصا مسئولیت مذاکره با خریداران را بر عهده خواهد گرفت و بالاترین قیمت را برای فروش کسب و کار شما دریافت خواهد نمود. همچنین به شما در تمام مراحل فروش بیزینس خود یاری خواهد داد تا بتوانید در صورت تمایل کسب و کار آماده و قابل توجیه دیگری را نیز برای خودتان انتخاب نمایید. وی می تواند طوری روند معامله و فروش کسب و کار را از طریق منطقی و  هدفمند پیش ببرد که در نهایت راه را بر تمام موانع و مشکلات پیش رویتان ببندد.

پیشنهادات ویژه مشاورین کسب و کار بیزنِس وال در این زمینه نیز می تواند به شما کمک فراوانی نماید. روزانه خریداران و سرمایه گذاران بسیاری از طریق سامانه بیزنِس وال با مشاورین کسب و کار ارتباط برقرار نموده و اطلاعات مربوط به کسب و کار مورد نظرشان و همچنین میزان بودجه در اختیارشان را به اطلاع مشاورین می رسانند . پس از این مرحله مشاورین شروع به طبقه بندی اطلاعات و میزان سرمایه لازم برای خرید هر کسب و کاری می نمایند و سعی می کنند تا به بهینه ترین وجه خریداران را با فروشندگان کسب و کار ارتباط دهند.

 

زمان_مناسب_فروش_کسب_و_کار_فروش_بیزینس_بیزنس_وال

زمان_مناسب_فروش_کسب_و_کار_فروش_بیزینس_بیزنس_وال

 

 

گام پنجم- در مورد زمان مناسب فروش کسب و کارتان تصمیم گیری کنید

شما بخش از زندگی خودتان را صرف راه اندازی کسب و کارتان کرده اید. به عبارت دیگر از وقت و انرژی خودتان بدین منظور مایه گذاشته اید. از همین رو طبیعی است که زمان مناسب به منظور فروش کسب و کارتان را تعیین کنید و نسنجیده و شتابزده در این زمینه عمل نکنید. در واقع کسب و کار شما به نوعی آینه زندگی شما بوده و باید بر ضعف های اساسی آن چیره شوید.

5 گام اساسی قبل از فروش کسب و کار (فروش بیزینس) منبع : businessbroker.net

 

در نهایت ذکر این نکته ضروری است که در هنگام فروش یک کسب و کار لازم است تا تمامی جوانب را در نظر گرفت و با اسناد و مدارک کامل نزد خریداران رفت. مسلما با کامل بودن اسناد و مدارک مالی کسب و کار خود می توانید بیش از نیمی از راه فروش را طی کرده و با نظر مثبت خریدار جلسه مذاکره را ترک کنید.

اگر کسب و کار فعالی دارید که به هر دلیل مایل به فروش یا واگذاری آن هستید می توانید با وارد کردن اطلاعات بیزینس خود در سامانه بیزنِس وال منتظر تماس همکاران ما باشید. همچنین اگر در هر یک از مراحل قیمت گذاری ، تهیه طرح بیزینس ، نوع بازاریابی و فروش و یا در زمینه مسائل حقوقی نیازمند فرد یا گروهی خبره در کنار خود می باشید می باشید، می توانید با شماره های درج شده در صفحه بیزنِس وال تماس حاصل نموده و یا از طریق واتساپ با همکاران ما در ارتباط باشید .