6 اشتباه رایج هنگام فروش کسب و کار آماده (فروش بیزینس)

6 اشتباه رایج هنگام فروش کسب و کار آماده (فروش بیزینس)

6 اشتباه رایج هنگام فروش کسب و کار آماده (فروش بیزینس فعال)

در این مقاله به 6 اشتباه رایج هنگام فروش کسب و کار آماده (فروش بیزینس) می پردازیم. چنانچه قصد فروش کسب و کار خود را دارید سعی کنید تا از این 6 اشتباه دوری کنید.

اگر شما برای ورود به عرصه یک کسب و کار موفق آماده شده اید و قصد دارید تا مراحل فروش کسب و کار را آغاز کنید بهتر است عجله نکنید. مهم نیست که روند سوددهی و خرید و فروش بیزینس آماده در عرصه تجارت در چه فاصله زمانی به بار می نشیند. توصیه می کنیم با ما همراه باشید و اگر قصد دارید تا با سرمایه گذاری موفق در این زمینه از بروز 6 اشتباه شایع در این بین جلوگیری نمایید.

 

1-عدم آمادگی یک کسب و کار برای فروش

بیشتر افرادی که درصدد خرید کسب و کار آمادههستند تمایل دارند تا با مشاغلی سروکار داشته باشند که از انعطاف لازم به منظور پذیرش اصلاحات و تغییرات اساسی برخوردار باشد. همیشه به بازخوردهای خریداران در زمان ارائه یا فروش کسب و کار فعال خودتان توجه داشته باشید. ایجاد تغییرات حتی در محیط کسب و کار، به عنوان مثال وجود برخی تعمیرات می تواند در دیدگاه آنها موثر باشد.

سعی کنید صورت حساب های مالی شفاف باشند. معمولا خریدار در زمان خرید بیزینس فعال، خود صورت سود و زیان سه ساله را از صاحبان مشاغل  که در سوی دیگر معامله به فروش بیزینس خود می پردازند دریافت کرده و وضعیت ترازنامه مالی و اظهارنامه های مالیاتی را هم بررسی می کند.

سعی کنید هزینه های مختلف و نیز حساب سرمایه نقدی خودتان را در نظر بگیرید. در واقع مالیات بر اساس این موجودی نقدی محاسبه می شود و قطعا در یک کسب و کار موفق از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به طور کلی باید در زمان خرید کسب و کار محیط را به منظور پذیرش مشتریان مساعد و مهیا سازید.

 

2-اشتباه در قیمت گذاری یک کسب و کار فعال 

یکی دیگر از مواردی که می تواند خریدار را به تردید بیندازد درخواست قیمت بالا برای یک کسب و کار می باشد. ارزش گذاری کسب و کار آماده (بیزینس فعال) زمانی که با قیمت واقعی تفاوت و فاصله زیادی داشته باشد می تواند انگیزه های خریداران را تحت الشعاع خود قرار دهد. بدین منظور باید از روش های دیگری به منظور بها دادن و ارزش گذاری بیزینس های مختلف استفاده کرد.

در واقع بسیاری از مولفه ها وجود دارند که می توانند شناسه های مطمئنی به منظور قیمت گذاری حقیقی بر روی یک کسب و کار آماده باشند. ارائه صورت حساب سود و زیان یک شرکت یا بیزینس، املاک و مستغلات جانبی و بهره گیری از قرارداد معتبر،  ارزش مالکیت رسمی و توجه به چشم انداز اقتصادی منطقه از جمله مواردی است که می تواند به رونق گرفتن خرید و فروش کسب و کار موفق منجر شود. خریداران نیز می توانند به دلیل پرهیز از ریسک های جانبی از طریق مشاوره کسب و کار اقدام به خرید کسب و کار جدید نمایند.

 

اشتباهات_رایج_قبل_از_فروش_کسب_و_کار_چیست_؟

اشتباهات_رایج_قبل_از_فروش_کسب_و_کار_چیست_؟

 

3-عدم استفاده از تجارب افراد حرفه ای در زمینه فروش کسب و کار آماده

به دلیل روحیه و خصوصیت کارآفرینی معمولا مالک یا مالکان یک کسب و کار نمی توانند از ایده های کارآفرینی در فروش کسب و کار خودشان بهره بگیرند. روند خرید و فروش کسب و کار جدید یک روند تفصیلی و به قولی طولانی مدت است که بهتر است بدین منظور ضمن بهره بردن از یک مشاور کسب و کار از یک شریک کاری معتبر نیز در این زمینه استفاده کنید.

در واقع مشارکت از این نوع به شما این امکان را می دهد تا با دقت بیشتری بر اهداف اصلی تمرکز کرده و موانع کاری را پشت سر بگذارید. شریک کاری شما نیز لازم است تا از وضعیت ریسک ها و خط قرمزهای موجود در حوزه مالی و منابع انسانی اطلاع داشته باشد. وجود مشاوره کسب و کار به شما این امکان را می دهد تا  ضمن ارزش گذاری دارایی شما در یک کسب و کار ، شناسایی خریداران بالقوه کسب و کار نیز بهتر میسر شود و در نهایت به بهترین سرمایه گذاری در این زمینه نیز منجر شود.

 

4-اتلاف وقت با خریداران غیر واقعی

هر چند که صاحبان یک کسب و کار به منظور فروش کسب و کار خودشان نیازمند سر و کله زدن با مشتریان زیادی هستند با این وجود نباید تمام انرژی خود را صرف نخستین خریدارانی کنند که از راه می رسند. هر چند در برخی موارد این معامله ممکن است به نفع طرفین نیز رقم بخورد. با این وجود تمرکز روی یک خریدار خاص ممکن است یه قیمت از دست دادن فرصت های بسیاری برای شما در مقام یک فروشنده تمام شود.

سعی کنید  در خصوص خریدار اطلاعاتی کسب نمایید. به عنوان مثال داشتن دانش و تجربه کافی در زمینه کسب و کار شما و دارا بودن مجوزهای مرتبط فقط بخشی از این اطلاعات است. توجه داشته باشید زمانی که شما سعی کنید با طیف گسترده تری از خریداران مواجه شوید در واقع از این طریق ارزش کسب و کارتان را ارتقا داده اید.

به دلیل ارتباطاتی که در زمینه کسب و کار بین افراد ایجاد می شود، ممکن است بسیاری از صاحبان کسب و کارها ترجیح دهند خودشان کسب و کار جدید را در زمینه مورد علاقه شان ایجاد کنند و یا آن را به شریک کاری خودشان واگذار نمایند که این تصمیم احساسی از هر نظر قابل درک است با این وجود نمی توان آن را در معاملات و خرید و فروش کسب و کار شما دخالت داد. شاید در نهایت نتوانید از طریق دوستان، اعضای فامیل و شرکا به نتیجه دلخواه برسید و یا این افراد آمادگی خرید کسب و کار فعال شما را نداشته باشند، از همین رو لازم است تا تمامی جوانب را نیز در نظر بگیرید و با دقت مورد ارزیابی قرار دهید.

 

روش_فروش_کسب_و_کار_بیزنس_وال

روش_فروش_کسب_و_کار_بیزنس_وال

 

5- حفظ محرمانه بودن معاملات برای خرید و فروش کسب و کار موفق

بر خلاف فروش برخی وسایل یا محصولات مختلف در معاملات خرید و فروش کسب و کار موفق لازم است تا حتما این معاملات محرمانه بوده و جزئیات آن افشا نشود. علنی کردن اطلاعات می تواند از هر نظر برای شما  تبعات مختلفی را در پی داشته باشد. به عنوان مثال کارکنان شما نیاز به امنیت شغلی دارند حتی اگر ده سال یا ده روز برای شما کار کرده باشند لازم است تا از بروز دغدغه های مربوط به این کار جلوگیری شود.

این کار موجب عدم  تمرکز آنها روی کارشان شده و در ضمن زمینه را برای قد علم کردن رقبا افزایش می دهد. شریک کاری و تجاری شما هم به همان نسبت موظف است ضمن حفظ اسرار شما با درایت و مدیریت مناسب از درز کردن اخبار به بیرون  و لطمه زدن به اعتبار کسب و کار  شما جلوگیری کند.

6-به نقل و انتقالات بعد از فروش کسب و کار فعال بیندیشید

شاید ماموریت شما پس از فروش کسب و کار خودتان به پایان نرسد. شاید هم در حین مذاکره و معامله با خریدار متوجه شوید که می توانید موقعیت جدیدی را در یک کسب و کار بهتر به دست آورید و از شما تقاضا شود که در شغل دیگری شروع به کار کنید. قبل از این که با تمام این موقعیت های پیش بینی نشده مواجه شوید بهتر است پیش بینی های لازم را از طریق مشاوره با مشاور کسب و کار به دست آورید. در واقع  این کار موجب می شود تا با خیال راحت به مراحل بعدی و یا ایجاد کسب و کار جدید بیندیشید .

 

نکات مهم پیش از فروش کسب و کار

نکات_فروش_کسب_و_کار_بیزنس_وال

نتیجه:

 در نتیجه این مطلب به طور خلاصه به 6 اشتباه رایج هنگام فروش کسب و کار آماده (فروش بیزینس) که هر فروشنده ای باید از آنها دوری کند می پردازیم.

در زمان خرید و فروش یک کسب و کار آماده بهتر است تا از پیش برنامه ریزی های لازم را انجام دهید. این کار از طریق کنترل و نظارت مداوم انجام می شود. به منظورراه اندازی یا شروع  کسب و کار جدید در این زمینه حتما از مشاور خبره کسب و کار یا شریک کاری و تجاری معتبر بهره ببرید که ضمن حفظ اسرار بتواند در ارزیابی موقعیت کسب و کار فعال به شما یاری رساند. وقتتان را با  چند خریدار مشخص تلف نکنید و دورنمای وسیع تری را در نظر بگیرید.

به خودتان فرصت دهید و قدری زمان برای فروش کسب و کار خود صرف کنید مطمئنا به نتیجه دلخواه خواهید رسید. به شرایط پس از فروش و انتقال مالکیت فکر کنید شاید تمام این مراحل در ظاهر به فروش سریع و درآمد زایی شما منجر نشود ولی می تواند یک فروش موفق و بی دردسر را تجربه کنید.

منبع : businessbroker.net

 

شما می توانید برای فروش کسب و کار خود از امکانات ویژه سامانه بیزنِس وال بهره مند شوید. کافیست تا به صفحه درج رایگان آگهی رفته و اطلاعات کسب و کار فعال خود را وارد کنید تا خریداران یا سرمایه گذاران بتوانند با مشاهده اطلاعات بیزینس شما و در صورت تمایل با شما تماس حاصل نمایند. در صورت وجود هر گونه سوالی هنگام تهیه طرح کسب و کار ، ارزشگذاری یا قیمت گذاری کسب و کار آماده ، آماده سازی اسناد مالی کسب و کار یا دیگر موارد می توانید با مشاورین خبره بیزنِس وال در تماس باشید.